Fesleğenli Fava / Mashed Fava Bean with Basil



Dereotu bulamayınca, evet, Beylerbeyi'nde dereotu bulamadım, fesleğenli denemeye karar verdim. Sade de yapılabilir ama ben otu içine karışmış halde seviyorum.

Fesleğenlisini denemeniz gerekiyor! Yok, olmaz diyorsanız, dereotuyla zaten şahane oluyor!




 2 bardak iç bakla
1-2 orta boy soğan
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
4-5 bardak su
Tuz
1-2 çay kaşığı şeker
1/3 bağ fesleğen

Baklaları, doğranmış soğanlarla birlikte 4-5 bardak suda haşlıyoruz. Pişmesine yakın tuzunu, şekerini ve yağını ekliyoruz. Blenderda çekiyoruz. (Soğanları irice doğrayıp, sonradan çıkarabilir ve baklaları kendiniz ezebilirsiniz.)

İnce ince kıydığımız fesleğeni favanın içine atıp, karıştırıyoruz. Bir kaba boşaltıyoruz, soğutuyoruz.
Servis ederken mutlaka zeytinyağı olmalı! Dilerseniz, taze otları serviste üzerine serpebilirsiniz.



///

Mashed Fava Bean with Basil

2 cups of dried fava bean
1-2 medium size onion
2-3 tblsp olive oil
4-5 cups of water
Salt
1-2 tsp sugar
1/3 bunch of fresh basil or dill

Cook the faba bean with largely dice onions with 4-5 cup of water. Add salt, olive oil and sugar.  Mash with a fork if you can remove the onions or use a blender to make pure with onions.

At last, add your chiffonaded basil, mix kindly, spill in a serving plate, rest in refridgerator. Serve with olive oil and fresh basil topping.

Yorumlar

Popüler Yayınlar