Now online: Rosemary

It is delicious sometimes. It is always healthy but too much is not good...
More detailed information on Wikipedia.

Şimdi: Biberiye

Baharda mor çiçekleri açar. Her zaman yeşildir ve diridir. Güneşe çok fazla maruz kalınca ya da susuz kalına yapraklarının uçları siyahlaşır. Bildiğim kadarıyla bu bakımsızlıktan kaynaklanıyor yani ilaç tedavisi gerektiren bir hastalık değil.

Nisan-Mayıs ayları toplamak, üretmek için idealdir.

Biberiye lezzetli ve sağlıklıdır. Çayı, yağı, kurusu ya da tazesini kullanabilirsiniz.
Et ve balık yemeklerine bir tutam biberiye ekleyin ve bıraktığı o güzel aromayı koklayın...

Balkonunuzda, bahçenizde biberiyeniz varsa dallarından uzun uzun kopartın ve bir vazoya koyun. Yemek sofrasında yenebilen bitkileri süs gibi koymanın lezzetli ve şık olduğunu göreceksiniz.

Şimdilerde biberiye üretmeye çalışıyorum. Başarabilirsem ürettiklerimi paylaşırım. İyi bakacağınızın garantisini verirseniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar