Boğaz'da Balık-Ekmek Keyfi

Balık-ekmek kombinasyonu İstanbul'da meşhurdur. Ben bilmem Boğaz'ın balıklarını ama '32 yılında Boğaz'da doğmuş, büyümüş ve hala Boğaz'da yaşayan babam eskinin lezzetli balıklarının tadını iyi bilir. Şimdilerde çiftlik balıkları geliyor Boğaz'ın o güzelim balıkçılarına. Bazen Boğaz'dan geçen balıkları ağlarına yakalıyorlar, hop, vakitli vakitsiz yiyoruz onları. Ne yediğimizi bilmeden yiyoruz bazen de...
Bu ara havalar pek güzel... Haftasonu atladık, Beykoz'a gittik. Sahilde sıralanmış üç beş tekne, dumanlar tütüyor... Müşterisi bol olana doğru yöneldik. Mis gibi balık kokusu ve iştahlı müşteriler ağzımızın sularını akıttı da akıttı. Tekneye doğru yanaştık, kendimize yer bakındık. O sırada burnuma denizden gelen leş gibi bir koku takıldı. O güzelim ızgarada balık kokusuna karıştı, o sırada teknenin üstünde yer bulduk. Hop çıktık, oturduk ızgaranın arkasına, leş kokusunu sildi süpürdü balık kokusu. Çıtır çıtır, lezzetli Beykoz'un bir fırınından çıkmış ekmeğin arasında soğanlı, maydonozlu fileto balıklarımız nasıl da lezzetliydi. Uskumru dediler, uskumru yedik.

Yorumlar

Popüler Yayınlar