Üzüm Sirkesi

Babamla birlikte üzüm sirkesi yapıyoruz... Kaç kilo aldığından emin değilim ama bir kavanoza siyah ve beyaz üzümlerin koyduk. İyice ezdik, büzdük... Üzerine bir miktar su ekledik ki içgüdüsel bir miktar oldu... Biraz da evdeki üzüm sirkesinden ekledik... Ağzını minik delikleri olan mendille kapadım, her gün çalkalıyorum. Henüz 1 haftasını doldurmadı, bakalım ne olacak...!?

---

2 hafta oldu, gözlemlediğim kadarıyla üzümler kendi çaplarında çeşitli kimyasal süreçlerden geçti...
Önce üzümler yukarı çıktı, şimdilerde ise dibe çöktü... Sirkeden çok şarap gibi kokuyor. Hala bekliyor, çalkalıyorum.

---

Yaklaşık 3 haftanın ardından keskin üzüm sirkemizi yaptık. Süzüldü ve kavanozunda bekliyor. Kendi mayasının uzaylıya benzediğini söylemek zorundayım.

En kısa zamanda fotoğrafını yükleyeceğim ve lezzet analizi için kurban bulacağım. :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar