Keskin Bıçak

Stajımın 1. ayını bitirmişken yeni bir istasyonda 2. ayıma girmiş bulunuyorum. Bu hafta soğuktayım... 1 ayda en çok sıkıntısını çektiğim şey ise bıçağımı biley taşıyla bilemek. Mutfağın en kötü bıçağına sahibim sanırım... Şef, düzenli olarak bıçağımı adam etse de bu işi öğrenmem lazım...
İyi kesen bir bıçak kadar önemli bir şey yok. Düzgün, hızlı ve güvenli kesimler için olmazsa olmaz. Mutfaktaysan olmazsa olmaz... O yüzden aşağıdaki videoyu beyne işletmek lazım...


Yorumlar

  1. Ikea bileyle olmuyor di mi? :)

    YanıtlaSil
  2. Olmaz... Her bıçağın açısı farklı olabilir... Mesela, Japon bıçakları tek taraflı bilenir... Çoğu taşın iki tarafı vardır ve yumuşak olan diğer tarafla bitirirsin işini...(Videoda da gördüğün gibi..) + masat... ;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar