Bol Elmalı Kek / Cake with lots of Apple

200 gram un ve 5 gram kabartma tozu, 150 gram toz şeker, vanilya, tarçın, 1 tutam tuz, 2 yumurta, 60 gram tereyağı, 100 ml süt karıştırıyoruz.

Unlu malzemeleri eleyerek, sıvı malzemeleri de ayrı bir yerde çırpıp unlu karışıma eklemeyi önerebilirim. Daha sonra bir spatula yardımıyla tüm malzemeyi karıştırıyoruz. 

İncecik dilimlediğimiz 2-3 adet kırmızı elmayı (kabuklarını soyalım) hamurun içine karıştırıyoruz. Kek kalıbımıza boşaltıyoruz. Kalıbın kelepçeli olması kolaylık sağlayabilir ayrıca kalıbı yağlamayı da unutmayalım. Artı olarak 2 elmayı daha ince ince dilimleyip sıra sıra diziyoruz. 

150 dereceye getirdiğimiz fırında 20 dakika pişiriyoruz. Bu arada 90 gram erimiş tereyağı, 80 gram şeker ve 1 yumurtayı çırpıyoruz. Bu işlem 1-2 dakika süreceğinden, sonlara doğru yapmanızı öneriyorum. Çünkü karışımın içine çiğ yumurta ekliyoruz, büyük ihtimalle onu fırının çalıştığı sıcaklıktaki bir ortamda tutmanız sağlıklı olmayacak.

20 dakikanın sonunda keki dışarı alıp, yukarıdaki karışımı üzerine ekleyin. Yaklaşık 30 dakika daha pişirmeye devam edin. İçinin pişmesi bu süre içinde gerçekleşirken, üzerinin biraz daha karamelize olmasını süreyi 5'er dakika daha uzatarak sağlayabilirsiniz. 

Kekin ısısı ılındıktan sonra kalıptan çıkartmanızı öneriyorum. Dondurmayla güzel giden keklerden bence...

Afiyet ola! 



Pişmeden hemen önce / Just before getting into the oven

200 gram flour
5 gram baking powder
150 gram sugar
Cinnamon & vanilla
A pinch of salt

Mix them and sift.

2 eggs
60 gram melted butter
100 ml milk

Whisk them and add to the flour mixture and with the help of spatula mix them.

Peal and finely slice 2-3 apples and add them into the mixture. Then place the dough to the oiled cake mould. And again slice finely 2 apples and align on the top.

Preheat the oven to 150 centigrade degree, cook for 20 minutes. While its cooking whisk 90 grams of melted butter with 80 grams of sugar and an egg. And pour it onto the cake at the end of that 20 minutes. And continue to cook for 30-35 minutes.

Afiyet olsun!






Yorumlar

Popüler Yayınlar