Biberiyeli Hellim Stick / Halloumi Stick with Rosemary

Burgecilerden birinde de yapılıyordu; onlar yaptığı için değil de canımız abur cubur yemek istediği için yaptık...

İçine biberiye giren pek çok şeyi çok seviyorum. Her sene bahçedeki biberiyelerimden bir dal çoğaltıyorum ki hiç yaşlanmasın, bitmesin... Biberiye hakkında bilgi için buraya "tıktık" lütfen!
Ayrıca Biberiye Çayım için de "tıktık". O zamanlar fotoğraf makinam olduğu için farketmiş olacaksınız ki görsel kalite daha yüksek, şimdilerde akıllı bıdık telefonumla elimden gelenin en iyisini yakalamaya çalışıyorum aslında  kendisi artık çok yavaş çalışıyor.

Biberiyeyi andık geldik Hellim Stickler'e; aslında dünyanın en kolaylarından bir tanesi sadece parmaklarımın uzaylı parmağına dönüşmesi konusuna bir çare bulamadım, bilen varsa lütfen anlatsın.

Öncelikle,  illa ki hellim peyniri kullanmak zorunda değilsiniz. Kolay eriyip, yağın içinde patpat etkileşimlere girmeyecek bir peyniri tavsiye edebilirim yine de panenizi iyi kaplarsanız ki bunun için 2 kat galeta unu ya da benzeri ürüne bulamanızı öneririm. Fotoğrafta gördüğünüze alternatif kaşar peyniri de yapmıştım ancak sizin de tecrübe etme ihtimalinizin olduğu hafif rengini kaçırma durumundan ötürü, görüntüsü azıcık esmer oldu, çok değil ama... Erimiş kaşar peynirinden haz etmem pek ben zaten...

Peynirlerinizi bir parmaktan biraz daha kalın bir şekilde dilimleyin. Galeta ununu ya da pane harcını ben kendim yapma taraftarıyım.

Harcı için:
Galeta, kurutulmuş ekmek, kıtır ve tuzlu bisküvilerden birini seçebilirsiniz. (Tuza dikkat! Peyniriniz de büyük ihtimalle tuzlu olacaktır.) Bunları dilerseniz mutfak robotunda parçalayın, dilerseniz temiz bir mutfak poşetine koyup bir tokmak yardımıyla döverek... Hazır olan harcın içine istediğiniz baharatı ekleyebilirsiniz, damak tadınıza göre...

Harcınızı bir kaba koyun, yanına 2-3 iyice çırpılmış yumurta, diğer yanına da az miktar un.
Un > yumurta > pane harcı > yumurta >pane harcı şeklinde hazırlayıp, doğru ısıya gelmiş yağın içine usulca bırakıverin... Dikkat edin, dışının renk alması hızlı olabilir. İkinci seferi attığınızda yağınız biraz daha ısınmış ve biraz daha yanmış olacağı için renginin daha koyu olma ihtimali yüksek, kontrol sizde olsun... 

Atladığım veya merak ettiğiniz bir şey olursa, sorun lütfen... E-mail atın, mesaj atın vs...  Kontrol ediyorum. Bilemeyeceğim bir şey olursa kitaplarıma, bulamazsam şeflerime sorarım. Aklınıza olsun. Afiyet de olsun...

///

To be honest this is not my creativity. I ate Halloumi Sticks with rosemary in a Burger House. But i want to eat and cook some junk food. Junk food is also healthier when you cook with your hands! Also much more delicious...

In the Turkish version of this post, i mentioned my rosemary love... And give links of my Rosemary Tea Recipe and text about rosemary which is unfortunately in Turkish.

First of all it's very easy to make your bread crumbs. You can dry your breads in the oven or you can use crusty biscuits or crackers and with the help of your blender you can make your crumbs. Then add rosemary (or any other spices, herbs etc...)

Slice your Halloumi or any other cheese. In a bowl add 2 or 3 whisked eggs and in one another bowl a little amount of flour. Follow the row: Flour > egg > crumbs > egg > crumbs

Then deep fry your sticks. Watch them carefully as they will cook very quickly. You will see how their color changes....

Hope its clear enough, if not please contact me.

Afiyet olsun!






Yorumlar

  1. Emre Gumusoglu4 Ocak 2012 15:15

    Sepet peyniri de kullanilabilir. O da kolay eriyen bir peynir degil fakat ikisi de cok tuzlu peynirler ve bu bir sure sonra rahatsiz edici olabiliyor...

    YanıtlaSil
  2. ya da eriyen peynir yapacaksın ama dışını iyi kaplayacaksın... tuz rahatsız ediyor gerçekten..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar