Ispanak Salatası / Spinach Salad

Piyazlık doğranmış 1 soğan
1 bağ ıspanak
1 avuç siyah zeytin
2-3 adet közlenmiş kırmızı  biber salamurası
3-5 yaprak lahana turşusu
Domates 4 adet elma dilim (tavsiye etmiyorum hatta evde olsaydı kuru domates kullanacaktım ama lezzeti olmayan taze domates vardı...)
Zeytinyağı
Tarhunlu beyaz şarap sirkesi


Verdiğim her tarifte birbirinden apayrı bir dil olabiliyor. Verdiğim ölçü birimlerinde standart yok. Bazen göz kararı yaptığım yemekleri, yukarıdaki gibi birimlerle sunabiliyorum. Bazense, vaktim ve imkanım varsa tartıyorum. Hepsi benim elimden yazılıyor yani...


Soğanlarımızı ince ince doğradıktan sonra az miktar zeytinyağında, acele etmeden, hatta kısık ateşte ve bir süre pişiriyoruz. Karamelize etmeye çalışabilirsiniz. Kısık ateş çok önemli!
Dilediğiniz gibi parçalara ayırdığınız ıspanaklara çekirdeklerini ayıklanmış, doğranmış zeytinleri, küçük küçük doğradığımızı kırmızı biber ve lahana turşusunu ekliyoruz. Bir de kabuklarını soymadığımız domatesleri...  Tuz eklemeye gerek yok, turşunun tadı tuzu yetiyor. Zeytinyağı ve tarhun otlu sirke ile servis edebilirsiniz.
+ceviz, çam fıstığı, balzamik sirke, taze soğan (tavada, yakmadan soteleyip), kurutulmuş domates, kurutulmuş meyve, salatalık turşusu, kavrulmuş havuç vs. ekleyebilirsiniz...
Bu arada bir kaç kilo verdiğim beslenme düzenime uygun olan bu salatayı öğün olarak da tüketebilirsiniz ya da benim bu akşam etimin yanında yediğim gibi de yiyebilirsiniz.   

ENGLISH RECIPE

-->
1 julienned onion
A bunch of spinach
Handful of deseeded black olives
3  roasted and brined red capia pepper
5 pieces of pickled cabbage
4 tomatoes sliced into 4-6 pieces
Olive oil
White wine vinegar with tarragon

Sautee the onions on the low heat as you are making caramelised onion. Mix the spinach, chopped olives with small or medium diced roasted and brined red peppers and pickled cabbage. And add your tomatoes. I reccomend you to use sun dried tomatoes as normally it is not the season for the tomatoes in my region. Anyway, you don’t need to add salt as pickled foods also has salt which will enough for this salad. Finally, before serving add your olive oil ve vinegar. 
 This recipe is perfectly fits for my diet program. I completed it with a perfect steak with its perfect pan sauce. 
+ You can add or replace with some other ingredients like; walnut, pine nut, balsamic vinegar, saute spring onions, dried tomatoes, dried fruits, pickled cucumber, sauteed carrots etc...
Afiyet olsun! 

Yorumlar

Popüler Yayınlar