Havuç Püresi / Carrot Puree

Kış sebzesi havuçtan bence harika bir lezzet. Oldukça basit bir püre, güzelliği kişniş tohumunun güzel dokunuşunda. Havucun verdiği ve kişnişin desteklediği tatlı tadıyla ızgara et ve tavukla tavsiye ediyorum.

1 kg havuç
2 yemek kaşığı kişniş tohumu
3-4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
Tuz


Kabuklarını soyduğumuz havuçları kişnişlerle birlikte haşlıyoruz. Yumuşayınca, suyunu süzüyoruz ve eziyoruz. Zeytinyağını ve tuzunu ekliyoruz. Ilık ya da soğuk servis edebilirsiniz. Tatlısı fazla gelirse, taze kişniş yapraklarıyla ya da maydanozla biraz ferahlık katabilirsiniz.

///

Actually, it's with coriander seed. This easy recipe is a cool side dish for your grilled stuff.

1 kg carrot
2 tbsp coriander seed
3-4 tbsp olive oil
Salt

Boil the carrots with the coriander seeds. When it gets soften, spill the excess water and mash then add olive oil and salt.

You can serve warm. To balance the taste you can add some fresh coriander or parsley.

Afiyet olsun!

Yorumlar

Popüler Yayınlar