Rakıya Meze: Peynir Topları / Cheese Balls as Appetizer


Rakının yanına herkes meze ister. Yoksa, beyaz peynir yeter. Beyaz peyniri biraz dönüştürdüm ben. Rakıyla da, şarapla da gitsin istedim. Artarsa kahvaltıda yiyeyim diye umdum.


Bu sunumu hoş topları, alıp da tadını beğenmediğiniz beyaz peynirleri değerlendirmek için kullanabilirsiniz.





Malzemelerimiz:

Beyaz peynir
Zeytinyağı
Kekik
Tatlı kırmızı biber
Çörekotu ya da mavi haşhaş



Yaklaşık 250 gram beyaz peyniri eziyoruz. Peynirin kıvamına göre 1 ya da 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağını ekliyoruz. Damak tadınıza göre kekik, kırmızı toz biber ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Elimizle dilediğimiz büyüklükte toplar yapıyoruz, bir kaba boşalttığımız çörekotuna ya da mavi haşhaşa buluyoruz. Birbirlerine yapışmamasına dikkat ederek servis tabağına alıyoruz.







Feta Cheese Balls

Feta cheese is a must in Turkish home kitchens. You cannot imagine a breakfast without it. It is the best pair of raki which is traditional Turkish alcoholic beverage.

I transformed feta cheese into these balls to cheer up my dinner table. You can also serve them with white wine as appetizer.

250 gr of feta cheese
1-2 tbls of olive oil
Thyme, dried
Sweet red pepper powder
Black cumin seed or blue poppy seed


Mash the cheese while adding the oil. Then add thyme, red pepper powder and mix. Take a walnut size piece, roll on your palm then cover with black cumin seed or blue poppy seed. Enjoy!

Yorumlar

Popüler Yayınlar