Zeytin Ezmeli, Kırmızı Biberli Kereviz Çorbası / Celery Root Soup with Olive Puree

Bir çorba ki tam kışlık, yine... Kereviz, soğan, sarımsak ana malzemelerimiz. İnanılmaz bereketli.


2 büyük boy kereviz
2 orta boy soğan
4-5 diş sarımsak
Zeytinyağı

Servis için:

Zeytin ezmesi
2-3 adet taze kırmızı biber (Çok küçük küpler halinde doğranmış.)
Tarhun veya kekik



Soğanları doğrayın ve zeytinyağında yavaş yavaş öldürün. Kerevizleri doğrayıp ve tencereye ekleyin. Beraber bir kaç dakika kavurun. Sarımsakları ekleyip, ısıtılmış su ekleyin. Suyun miktarını malzemelerin üzerini geçecek şekilde ayarlayın. Gerekirse su eklemek mümkün, fazla gelirse de biraz çektirebilirsiniz. Tuzunu da ayarladıktan sonra kerevizler yumuşayana kadar kaynasın.

Sonra blenderdan iyice çekin. Bu kadar!

Servis ederken bir çay kaşığı kadar zeytin ezmesini, 1 çorba kaşığı kadar kırmızı biber ekleyin. Ezmeyi kaşıkla çorbanın üzerine bırakabilir veya hafif karıştırabilirsiniz. Kekik veya tarhun otu da arzuya göre eklenebilir.


///

Delicious, healthy winter soup, again!

You need 2 big celery, 2 medium size onion, 4-5 cloves of garlic, olive oil for the base of the soup.

For serving: 3 fresh red peppers, olive puree, thyme or tarragon


Saute, nicely sliced onions with olive oil. Then add large diced celeries and continue sauteing for a few minutes. Afterward add all the garlics and warm water. Don't forget seasoning. Cook until celeries get soften. Process in a blender! That's it!

Just before serving add 1 tsp of olive puree, 1 tbsp of small diced red peppers with dried thyme or tarragon.


Yorumlar

Popüler Yayınlar