Semizotlu Karabuğday Salatası

Marketlerde yerini almış, pahası cebi yakmayan, glutensiz yeni bir lezzet. Adının buğday olması yanıltmasın çünkü buğdayla alakası yok; kuzukulağıgillerdenmiş kendileri. Bitkinin kabuğunu ayırıp, kavrulmuş halini satıyorlar. Sanıyorum ki, bu haline "greçka" deniliyor.

Pişirimi inanılmaz kolay. Kısa sürede pişiyor. Dolayısıyla aç insanları doyurmak için ideal. Sağlıklı bir gıda. Bir kere buğday değil dolayısıyla gluten alerjisi olanların tüketimine uygun. Kan şekerini dengelediği, kolestrole iyi geldiği söyleniyor. Ayrıca kilo vermek isteyenlere de öneriliyor. Lezzetli olduğunu söylemem gerekiyor, sık sık pişirir oldum.

İlk olarak karabuğdayı pişirmek gerekiyor ardından salata haline getirmek çocuk oyuncağı.

1 ölçü karabuğdaya 1,5 ölçü su ekliyorum. Üzeri yarım kapalı, aşırı harlı olmayan ateşte kaynıyor. Üstü açık, harlı ateşte su miktarı yetmeyecektir. Pişerken arada karıştırın, hatta bu arada azıcık tuz ekleyin, lezzetlensin. Piştikten sonra bırakın demlensin, hatta soğusun.

 O arada semizotunu yıkayın, güzelcene yapraklarını ayırın. O da bir yerde kurusun. Bir bağ semizotu yeterli olacaktır.

Karabuğdayı, 2 avuç dolusu kadar iri iri parçalanmış cevizi, Erzincan tulum peynirini karıştırın. En son semizotunu ekleyin, usulca karıştırın. Servisten önce bol zeytinyağını ekleyin, hop.


Yorumlar

Popüler Yayınlar