Dondurma Zamanı: Çikolatalı Dondurma

Aslında aşamalar vanilyalı dondurmayla aynı: 

1 litre süt
6 gram sahlep
200 gram şeker
8 yumurta sarısı
300 gram krema
1 çay kaşığı vanilya esansı
350-450 gram bitter çikolata (damak tadınıza göre ekleyebilirsiniz %50 - %70 bitter çikolata kullandım)


Sütü 100 gram şeker ve sahleple birlikte kısık ateşte kaynatıyoruz.

Yumurta sarılarını, krema ve kalan 100 gram şekerle kabarana kadar çırpıyoruz.

Sütlü karışımı yumurtalı karışımla dikkatle biraraya getiriyoruz. Süt sıcak olacağından, yumurtaları pişirecektir. Biraz ılınmasını bekleyebilirsiniz fakat bu arada sıcakta bozulabilir malzemeleri buzdolabında bekletmeniz sağlıklı olacaktır. Ya da yumurtalı karışımı kesilmemesi için azar azar, yedire yedire ekleyebilirsiniz.

Ekleme sürecinden sonra, kısık ateşte 1 dakika daha, biraz kıvamlanana kadar kaynatıyoruz. Ateşten alıp, küçük parçalara böldüğümüz çikolataları ekliyoruz, eriyene kadar karıştırıyoruz, soğuduktan sonra buzdolabında bekletiyoruz.

Traşlanmış ya da doğranmış çikolata parçaları ve fındıkla servis edebilirsiniz. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar