Yaz Türlüsü



Yazın en güzel yanlarından biri yaz sebzeleri; kabak, patlıcan, fasulye ve elbette domates ve daha niceleri... Daha da güzeli bütün bu sebzelerin bir arada yenebilmesi. Ben çoğunluğun aksine etli sebze yemeği sevmem. Türlüyü de, ıspanak yemeğini de etli tercih etmem. Hele ki kıymalıya karşı fena bir önyargım var...

Yaz türlüsü veganlara ve diyet yapanlara oldukça uygun bir tarif olacak. Malzemeleri azaltabilir, çoğaltabilir, bir kısmını çıkarabilirsiniz. İsterseniz etli de yapabilirsiniz ama önceden eti ya da kıymayı pişirmeniz gerekiyor.






2 soğan piyazlık doğranmış
3 küçük kabak
3 küçük patlıcan (acısını almak için doğradıkta sonra tuzlu suya atıp, duruluyoruz)
2 avuç taze fasulye
1 avuç ayıklanmış taze barbunya
2-3 domates
8-10 diş sarımsak
ve zeytinyağı!!!


Piyazlık doğranmış soğanları zeytinyağında kavuruyoruz; bu işlemi kısık ateşte yapmanız lezzeti arttıracaktır. Ardından sarımsaklarımızı atıyoruz, bir kaç saniye çevirdikten sonra barbunya, fasulye, patlıcan, kabak ve en son domatesleri tencereye ekleyip tuzunu ayarlıyoruz, birazcık su ekliyoruz, kısık ateşte pişene kadar tıngırdatıyoruz.

Sağlıklı beslenme kafasındaysanız bulgur pilavı ya da karabuğdayla yemenizi öneriyorum. Karabuğday, buğday değildir ve gluten içermez.

Yorumlar

Popüler Yayınlar