Lakerdalı Kepekli Makarna

Bildiğimiz lakerda, torikten yaptıkları... Makarna, kepekli fusilli. Kullanacağınız makarna değişebilir, elinizde ne varsa, ne seviyorsanız...

1/2 paket makarna haşlanıyor. Süzülüyor. 1 adet kırmızı soğan jülyen doğranıyor, zeytinyağında çok hafif çeviriliyor. Makarnaları soğanlara ekliyor, karıştırıyoruz. Bir avuç kadar dereotunu doğruyoruz, ocaktan almadan önce makarnaya ekliyoruz. 1 avuç kadar lakerdayı küp küp doğruyoruz, dilerseniz hemen tencereye atıp, karıştırabilirsiniz ya da servis sırasında makarnanın üzerine ekleyebilirsiniz. Tuzu çok çok az eklemeye dikkat edin.

Tek başına tüketebileceğiniz bir yemek. Yapımı pratik ama tadı inanılmaz güçlü. Tek ihtiyacı var o da bir kadeh şarap, benim tercihim kırmızıdan yana...




Yorumlar

Popüler Yayınlar