Fortune Cookies / Dilek Kurabiyesi

*





Aslında "fal kurabiyesi" demek daha doğru olabilir ama "dilek kurabiyesi" kulağa daha güzel geliyor...


Bu kurabiyleri hepimiz biliriz; Amerikan filmlerinde Çin lokantasından yolu geçen bir karakter varsa, muhtemelen bizim kurabiyeler de figüran olmuşlardır.

Bu kurabiyeler Çin'le özdeşleşmiş olsa da, o Çin Asya'daki Çin değil de, Amerika'daki Çin mahalleleri. Hatta varsayımlardan birine göre bu kurabiye Los Angeles'ta yaşayan Çinli bir göçmen tarafından yaratılmış. Her yıl Amerika'da 3 milyar fortune cookie üretiliyormuş!

Bu kurabiyelerin zarifliği elbetteki içine iliştirilmiş, güzel sözler içeren notlar. İçine geleceği vaadeden sözcükler de eklenebilir, iyi dilekler de, sevgi mesajları da...

Aşağıda tarifini versem de bu Cumartesi, Küçükyalı TED Koleji'ndeki Çin temalı mutfak sanatları workshop'ına çocuklarınızla katılabilir ve bu kurabiyeyi beraber yapabiliriz. (Detaylar bir önceki gönderide.)

Bu kurabiyeleri yaparken biraz zamana, biraz da sıcağa karşı dirayete ihtiyacınız olacak! 5 dakika gibi kısa bir sürede pişse de, kurabiyeleri fırından alıp, saniyeler içerisinde kağıtları koyup, kapatıp, şekil vermemiz gerekiyor. 10 saniyenin altında bir sürede bu işlemi halletmezseniz, kurabiyeler sertleşir ve şekil almaz. Fırın tepsisine dörder dörder koymanızı veya bir kişiden yardım almanızı öneriyorum.


Malzemeler

Un 70 g
Şeker 100 g
Yumurta beyazı 2 adet
Vanilya özütü 1 çay kaşığı
Zeytinyağı 1 yemek kaşığı

Fırını 200 derede ısıtıyoruz.

Yağ dışındaki tüm malzemeleri iyice karıştırıyoruz. Fırça yardımıyla yağlı kağıdı yağlıyoruz. 1 tatlı kaşığı hamuru tepsiye döküyoruz, kaşığın tersiyle çay fincanı ağzı genişliğinde yayıyoruz. Fırında 5 dakika tutuyoruz. Çıkarır çıkarmaz yarım ay şeklinde katlıyoruz, uçlarını iyice sıkıştırıp, düz kısmının ortasını bir kasenin kenarına iliştirip, hafifçe bükülmesini sağlıyoruz.

Bu tariften tam 18 adet çıkıyor. Boyutu size kalmış!


 *Bizim dilek kurabiyelerimizin yazıları babam tarafından hazırlandı.




Yorumlar

Popüler Yayınlar