nohut püresi yatağında pırasa ve poşe yumurta

Pazar akşamını hafif geçirmek ve elimde olan malzemeleri değerlendirmek istedim. Doyurucu, basit, düşük maliyetli ve süper lezzetli bir öğün ortaya çıkardım.

Derin dondurucunuzda önceden haşlanmış nohutunuz varsa, yaşadınız! Aslında kuru fasulye de olur! 
Yoksa, şimdiden suya koyun ki yarın akşama bu yemeği yapabilmek mümkün olsun. (Bakliyatları 1 gece suda bekletip, bir güzel kaynatıyoruz. Hatta biraz fazla yapın ve derin dondurucuda hızlı yemek çözümleri için hazır bulunsun.) 

1 porsiyon için malzemeler:

1 kase çok iyi haşlanmış nohut
1 adet ince pırasa
Tercihe göre 1 veya 2 yumurta 
Kekik
Köri
Zeytinyağı
Sarımsak
Yoğurt


Sarımsaklı yoğurdu en başta yapmanızı tavsiye ediyorum; sarımsağın aroması yoğurda zamanla geçiyor. 

İyice haşlanmış nohutu eziyoruz, taneler kalabilir. İçine biraz tuz ve zeytinyağı ekliyoruz, yedirene kadar karıştırıyoruz. En son kekik ekleniyor. 

Pırasayı ince ince dilimliyoruz, az zeytinyağında kavuruyoruz ve çok az (1/2 çay kaşığı) köri ekliyoruz. 

Çılbır / Poşe Yumurta Yapımı:
Su kaynatılır, altı kısılır ve suyun sakinleşmesi beklenir. Suya 1 tatlı kaşığı kadar sirke eklenir. Yumurtalar başka bir kaba kırılıp, yavaşca suya bırakılır. Bir kaç dakika içinde hazır olacaklardır. Mümkünse kevgirle alıp, kağıt havlunun üzerine bırakın.

Nohut püremizi tabağın altına yerleştirip, üzerine pırasaları ekliyoruz. En üste de poşe edilmiş yumurtaları... Üzerine iri çekim tuz serpip, sarımsaklı yoğurtla hüpletebilirsiniz.



Poşe yumurta yapmanın kolay bir yolu var: Mikrodalga. Şahsen, mikrodalga fırınları kullanmayı sevmiyorum ve herhalde senede 5 defa bile kullanmıyorumdur. Kimseyi mikrodalga kullanmaya teşvik etmek istemiyorum o yüzden, burada nasıl yapılacağını yazmayacağım. İlla da mikrodalga derseniz, bi' mail atmanız lazım. 




Yorumlar

Popüler Yayınlar