Siyah Pirinçli Brokoli Çorbası / Vegan

Aromalı pirinçleri seviyorsanız, Asya mutfağına ait bu siyah pirinci de beğeneceğinizden eminim. Benim tercihim salatalarda veya bugünkü gibi çorbalarda kullanmak. Elbette ki garnitür olarak şahane olacaktır.

Benim kış çorbalarım meşhurdur. Kış sebzelerinden elimde ne varsa, onunla ortaya şifa dolu bir tas çorba yapmazsam olur mu, olmaz!!!








Malzemeler: 




3 havuç
500 g brokoli
1 küçük boy soğan
3 diş sarımsak
Zeytinyağı
1 çay bardağı kadar siyah pirinç


Havuç ve soğanı yemeklik doğruyor, zeytinyağında kavuruyoruz. Küçük parçalara ayırdığımız brokoliyi de ekleyip, bir kaç dakika çevirdikten sonra sarımsakları ekliyoruz. Bir kaç tutam tuzunu ekledikten sonra, kaynattığımız suyu, malzemelerin üzerini 2 parmak geçecek kadar ekliyoruz ve her şey pişene kadar kaynatıyoruz. Dikkat etmemiz gereken en önemli şey, brokolinin çoook fazla pişip, o güzel parlak yeşil rengini kaybetmemesi!

Siyah pirinci bir kaç dakika akan suyun altında yıkayalım. Daha sonra yaklaşık 3 katı kadar suda, tuzunu da ekleyip, pişene kadar haşlayalım.

Çorba piştiyse, blender yardımıyla pürüzsüz kıvama gelmesini sağlayalım. Tadını tuzunu kontrol edip, pişmiş siyah pirinçlerimizi ekleyelim ve yavaşça karıştıralım.

Servis önerisi: Hafif karamelize edilmiş soğanla servis ederseniz, lezzetini 1000 kat artırabilirsiniz!


Yorumlar

Popüler Yayınlar