Çam Fıstıklı, Pancar ve Havuç Püresi

Güzel bir kış püresi tarifi paylaşıyorum. "Püre" dediğime bakmayın, banmalık ya da sürmelik. "Ezme" desek daha hoş olur ama ben blenderla püre haline getirdiğim için, teknik olarak, bu bir "püre". 

Pişirmesi çok zaman ve emek almıyor. Akşam sofralarında çok güzel duracak bir renge sahip. Rakı ve şarap masalarına da pek âlâ yakışır. 

Pancarın hoş tatlılığından hoşlanıyorsanız bence bu tarifi bir kere deneyin ve yumulun.




2 adet pancar
3 adet havuç
1 küçük paket çam fıstığı
Yoğurt
Mayonez (isteğe göre)
Tuz 

Pancar ve havucun kabuklarını soyuyoruz, küçük küçük doğrayıp, az suda haşlıyoruz. Suyunu süzüp, iyicene eziyoruz. İster bir ezici yardımıyla, çatalla veya blenderla püre haline getirebilirsiniz. Pütürlü kalması daha keyifli olsa da pürüzsüzlük de gayet ideal bir lezzet sunacaktır. 

Çam fıstıklarını bir tavada, başından ayrılmadan kavuruyoruz.

Ezilmiş havuç ve pancarları bir tutam tuzla buluşturup, 4-5 kaşık kadar yoğurt ve 1-2 yemek kaşığı kadar mayonez ekleyip, iyicene karıştırıyoruz. 


Tadına bakıyoruz, mutlaka! Arzuya göre yoğurdu artırabilir, tuz ilave edebilirsiniz. 

Servis tabağına alıp, üzerine fıstıklarımızla servis ediyoruz. 


Yorumlar

Popüler Yayınlar