Kinoa Köftesi

300 g. haşlanmış kinoa
4 yumurta
1 çay kaşığı tuz
50-70 g galeta unu
Bir avuç maydanoz
3 arpacık soğanı veya ½  soğan
2 diş sarımsak
2 ince rendelenmiş havuç
½ çay bardağı zeytinyağı
½ çay bardağı su (gerektiğinde kullanılmak üzere)

Yıkayıp, süzdüğümüz kinoaları, üzerini geçecek kadar suyla haşlıyoruz.  Soğumaya bırakıyoruz.
Havuçları rendenin ince kısmıyla rendeliyoruz.
Maydanozu ince ince kıyıyoruz.
Soğan ve sarımsakları dişe gelmeyecek kadar küçük doğruyoruz. (Rende, robot kullanılabilir.)
4 yumurtayı çırpıyoruz.


Tüm malzemelerimizi bir araya getirip, iyicene karıştırıyoruz. Dilerseniz içine karabiber, köri de ekleyebilirsiniz.
İyice harmanlandıktan sonra, köfte şeklini alıp almadığını kontrol edip, ihtiyacına göre, azar azar su ilave ediyoruz.
Şekil verirken, tavaya koyarken normal köfteye göre biraz daha nazik davranmak gerekebilir.
Tavamıza zeytinyağını ekliyoruz, kızınca, köftelerimizin her iki tarafını da kızarana kadar pişiriyoruz.
 

Ballı hardal ve süzme yoğurtla servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar