Muzlu, Yerfıstığı Ezmeli Chia Tohumu Pudingi

İlk denememin tarifini de burada paylaşmıştım, sanırım sade halini pek sevmediğimden içimden yemek de gelmemişti. Tat yoğunluğunun odağını değiştirip, dilde daha baskın izler bırakabilecek malzemelere yoğunlaştım. Muz, bal, şekersiz fıstık ezmesi ile istediğim sonuca ulaştım.


Süt 400 ml
Muz 1 adet (orta boy)
Bal 50 g
Şekersiz fıstık ezmesi 1,5 yemek kaşığı
Chia tohumu 70 g 


Muzu, sütle birlikte blenderla, muzlu süt yaparcasına eziyoruz. İçine bal ve fıstık ezmesi ekleyip, iyice karışmasını için blenderla 15-20 saniye kadar daha devam ediyoruz. En son chia tohumlarını ekliyoruz. 10-15 dakika kadar arada karşıtırarak bekliyoruz. Sonra kaplara alıp, dolapta 1 gece kadar bekletiyoruz. 


Öneriler:

- İnek sütü yerine soya, badem, fındık vs gibi alternatifleri kullanabilirsiniz. 
- Bal oranının şeker arzunuza göre artırıp, azaltabilirsiniz.
- İçine tarçın ekleyebilirsiniz.






Yorumlar

Popüler Yayınlar