Balkabağı Çorbası

Fotoğraf: M. Ali Dinçer
700 g. balkabağı
1 büyük soğan
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tutam muskat
1 tatlı kaşığı köri
Karabiber
Zeytinyağı ya da tereyağı


Balkabağını iri küpler olarak doğruyoruz. Kocaman bir soğanı dörde bölüyoruz.  2-3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekliyoruz. Tencereye koyup, üzerini geçecek kadar su ekliyoruz. Kaynamaya başlayınca tuzunu ve baharatlarını ekliyoruz. İyice yumuşayana kadar haşlıyoruz. Sonra isterseniz tereyağı ekleyerek, blenderden püre haline getiriyoruz.
Süzme yoğurt veya labne peyniri ile servis ediyoruz.


--> Not: Baharat miktarını damak tadınıza göre artırabilir veya azaltabilirsiniz. 
Fotoğraf: M. Ali Dinçer

Yorumlar

Popüler Yayınlar