Recipe / Reçete 2: Rice with Mushroom and Daphne Leaf

A few weeks ago i ate rice with daphne. It was totally a new taste for me. We only use daphne with dishes like fish. And i'm using daphne soap. As far as i know, it's healthy...

I create my own recipe with daphne. Here it is:

1 onion
3-4 daphne leaf
mushroom
1,5 -2 glass of rice
butter


First of all put rice in a bowl, add some boiled water and salt. Make it wait for half an hour. Don't forgot to wash away its salt.


We use olive oil mostly, so i parched the greted onion with olive oil. Then add your mushrooms and the rice. Parch all three while you make 3 glass of boiled water ready. After adding water add some butter for its flavor then put the leafs. Will be ready 30-45 minutes. Put on a fabric, napkin or a newspaper page for brewing.









Reçete 2: Mantarlı ve Defne Yapraklı Pilav

Geçtiğimiz haftalarda ilk defa defneli pirinç pilavı yemiştim. Benim için tamamen yeni bir tattı. Defne yaprağını balık pişirirken mutlaka kullanırız ama başka bir yerde kullanıldığını hiç görmemiştim. Bir de defneli sabun kullanırım. Defne faydalıdır, antiseptik özelliği vardır, bildiğim kadarıyla...Daha sonra defnenin bu özelliğini ve mutfakta kullanım yerlerini araştırıp, paylaşabilirim...

Kendi defneli pilav reçetem:

1 soğan
3-4 yaprak defne
Mantar
1,5-2 bardak pirinç
Tereyağı

Pirinci kaynamış ve tuzlu suda yarım saat bekletelim. Tuzu gitsin diye yıkamayı ihmal etmeyin.


Soğanı zeytinyağında kavurun. (Ailemizde yemeklerde genelde zeytinyağı kullanılır.) Sonra mantarları ve pirinci ekleyin. Bir yandanda 3 bardak su kaynatın. Suyu ekledikten sonra aroması için biraz tereyağını ve ardından defne yapraklarını ekleyin. 30-40 dakika arasında hazır olacaktır. Tencenin üzerine bez, peçete, gazete kağıdı gibi bir şey koyarak bir süre demlemeye bırakın.




Not: Görsellerde mantar olmadığını farketmişsinizdir. Mantarsız da güzel oluyor!


Ps: You may have noticed that there is no mushroom in the pictures. You can also cook without mushroom! 

Yorumlar

Popüler Yayınlar