Bol Taneli Çorba / Cubic Soup with Winter Vegetables

Fotoğraf: M. Ali Dinçer ;)
 Bir kış çorbası daha...  Önceki kış çorbamın beğeneni bol, belki denemek istersiniz: Kış Çorbası

2 küçük boy kereviz, yarım bağ kara lahana, 5 yaprak beyaz lahana, 2 kırmızı biber, 1 küçük soğan, 4-5 diş sarımsak, tane karabiber.

İlk önce büyük bir tencereye su koyuyoruz. Kereviz sapı, dörde bölünmüş soğan, sarımsak ve tane karabiberlerimizle basit bir sebze suyu yapıyoruz.

Suyumuz lezzetlenirken, kerevizlerin kabuklarını soyup, küçük küpler halinde kesiyoruz. Kereviz saplarımızın üzerindeki lifcikleri soyacakla alıyoruz, küplerimize yakın ebatlarda doğruyoruz. Küp kerevizleri pişirene kadar su dolu bir kapta bekletmenizi öneriyorum. Lahanalarımızı kaşıkla rahat yiyebileceğiniz büyüklükte, şeritler halinde kesiyoruz. Aynı şekilde, sert saplarından kurtulduğumuz kara lahanaları da... Çekirdeklerini çıkarttığımız kırmızı biberleri de küçük küp olarak doğruyoruz.

Yaklaşık 20 dakika kaynamış olan suyumuzun içindeki malzemeleri çıkartıyoruz. Dilerseniz, tüm malzemeleri temiz bir tülbente sarıp koyabilirsiniz. Sebze suyumuza 3-4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekliyoruz. Ardından kereviz ve beyaz lahanaları ekliyoruz. Bu arada damak tadınıza göre tuz ekleyebilirsiniz. Yaklaşık 5 dakika kadar sonra kalan malzemeleri de ekliyoruz, tüm malzemeler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Lezzetli, sağlıklı, bol taneli çorbamız hazır. Biraz karabiberle tavsiye ediyorum.


Ek bilgi: Sebze suyumuz için lezzetlendirmek için yapmamız gereken, bir tülbente ortadan kesilmiş yarım baş sarımsak, taze kekik ya da defne yaprağı, tane karabiber koyup, bağlamaktır. Ayrıca soğan, havuç, kereviz sapı da eklersek orjinaline uygun bir sebze suyu çıkarmış oluruz. Pilav, çorba vb gibi yerlerde kullanabilirsiniz. Tavuk ve et suyu için de aynı yöntemi kullanabilirsiniz. Detaylar için sorunuz!


Cubic Soup with Winter Vegetables


Another winter soup recipe of mine... Easy, delicious and elegant. I call it "cubic soup" because of the cubed vegetables. For the leafy ones cut larger than chiffonade. 

First you need a simple vegetable stock. Get a large pan, fill with water. Add 2-3 celery stalks, onion which has to be divided into 4 pieces, 3-4 cloves of garlic,  10 peppercorn. After having the stock, you need to take out the stuff. So, you can fill them in a sachet. While it's boiling about 20 minutes make medium dices of 2 medium size celeriac. Then, slice 4-5 piece of celery stalk, also in medium dice. 
Then, get 4-5 leaves of white cabbage and 1/2 bunch of collard. Cut them like chiffonade but not that thin. If you have or if you would like, add deseeded red sweet pepper also medium or small diced. 

20-30 minutes later remove the sachet.  Pour 3-4 tablespoon of olive oil and salt. First add the celeriac and cabbage, after 5 minutes add rest of the ingredients. Cook until vegetables get soften. Serve with groud blackpepper. 

Afiyet olsun!




Yorumlar

Popüler Yayınlar