Bol Tereyağlı, Milyonlarca Yenilesi Kıtır Bisküvi / SHORTBREAD_WANTED DEADLY

Kaynağımız "The Cook's Book". Tarifimiz dünyaca ünlü tatlı şefi Pierre Herme'ye ait:

220 gr. tereyağı
100 gr. şeker
1/2 çay kaşığı vanilya ekstraktı
2 gr. tuz
320 gr. un

Oda sıcaklığındaki tereyağını blenderın içine atıyoruz, kremamsı kıvama gelmesini sağladıktan sonra şeker, tuz ve vanilya esansımızı ekliyoruz. Ardından unu ekleyip pürüzsüz bir hamur ekleyene kadar devam ediyoruz.
Hamurumuzu aletten çıkartıyoruz, üç parçaya ayırıp top haline getiriyoruz. Bir süre bozdolabında bekletiyoruz. (Buzdolabında bekletme işlemi, tereyağını kendine getirmek için, malzemelerle çok oynamış olmamak için blender kullanıyoruz. Dilerseniz elinizle de yoğurabilirsiniz ama hamurun çok ısınmamasına dikkat edin. Isınırsa arada buzdolabında soğutun.) Her bir parçayı 5 cm çapında yuvarlıyoruz. Bir yağlı kağıda şeker serpiyoruz ve hamurun şekerle kaplanmasını sağlıyoruz. Yaklaşık 2 cm kalınlığında dilimledikten sonra 180 derece yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz. Afiyetle bitiriyoruz!







Yorumlar

Popüler Yayınlar