Badem-Limon-Biberiye ile Üstü Kıtır Somon

Izgara balık en kolay yemeklerden biri bence. Balığın sonrasındaki koku ise hızlı temizlikle kolaycana yokedilebilir. Leziz, sağlıklı, gerekli bir alternatif. Fırınınızın aldığı kadar balıkla bir sürü misafiri doyurmak mümkün. 

Fırında et, köfte ve diğer balıklardan pek hoşlanmam. Somon güzel gidiyor. Her yola da geliyor. Yemesi de kolay, sunması da...

Ben restoranda da, evde de  göbek yağını alıyorum. Hani şu kenarında ince kısım var ya, beyaz olan... Ondan keskin bir bıçakla hemen kurtulabilirsiniz.

Ondan sonrası fırın kabınıza koymaya bakıyor. Somonları fırına dayanıklı bir kaba koyun, altını azıcık yağlayabilirsiniz. Azıcık tuz-biber ki ben en son ekledim, size kalmış, sonra incecik çekilmiş badem parçalarıyla balıkların üzerini kaplayın. Rendelenmiş limon kabuklarını üzerlerine serpin. Azıcık daha zeytinyağı gezdirin. 180-200 derecede 15-20 dakika pişirin. Servis etmeden kontrol edin, içi tam pişmediyse 5 dakika daha verin. Bademinize hafif sarımsak rendesi de çok yakışacaktır.

Tüm bunlara ne gerek var, daha da kolay olsun derseniz. Zeytinyağı, tuz, karabiber... ! Bu bile yeterli olacaktır, somon seviyorsanız!

Yorumlar

Popüler Yayınlar