Rakılı Kavunlu Sorbe

İlkbaharın bitişiyle yazın başlangıcı arasında bir yerlerdeyiz. İçimiz şimdiden bu kadar ısınırken, yazın nasıl geçeceğini düşünmekten korkuyor değilim... Şehrin kıskancında kalanlarla, sıcağın göbeğine düşenler için serinletici biraz da yumuşatıcı bir sorbe tarifi paylaşacağım. 

Ben sorbe için Anneannemin hediyesi, dondurma makinası kullandım. Dondurma makinasına hiç ihtiyacınız yok çünkü yapacağınız şey dondurma değil, donmuş meyve püresi olacak.

1/2 su bardağı şeker
3/4 su bardağı su
Orta-küçük boy kavunun yarısı 
1 tatlı kaşığı rakı

Suya şekeri ekleyip, kaynatıp, soğutuyoruz. Kavun tatlıysa daha az şeker ekleyebilirsiniz. Kavununuz sulu olacağından ya da su bırakabileceğinden suyu da azaltabilirsiniz. 

Kavunu ufak parçalara dilimeyerek blenderla püre haline getiriyoruz. İçine şurubu, rakıyı ve çok tatlıysa mayhoşluk için 1/2 limon suyu ekleyip karıştırıyoruz. Ara sıra karıştırmak üzere, üzeri kapalı bir şekilde derin dondurucuya atıyoruz. Kar gibi olana kadar donduruyoruz, ara ara çıkarıp karıştırarak...  Dondurma makinanız ya da soğutma hazneli mikseriniz varsa, 25 dakika kadar karıştırıyorsunuz. Hop diye hazır oluyor. Taze nane veya fesleğenle sunabilirsiniz.



Yorumlar

Popüler Yayınlar