Muzlu Bıdık Muffin

Donna Hay'in muzlu-çikolatalı muffin tarifini aldım, eldeki malzemelere göre azıcık değiştirdim, buyrun:

2 küçük boy muz
80 ml zeytinyağı
1 yumurta
130 g esmer şeker
1 çay kaşığı vanilya özütü
115 gr tam buğday unu (orjinal tarifte self raising un kullanılıyordu- beyaz un da kullanılabilir.)
5 g kabartma tozu
1 tutam tuz
95 g çikolata (çikolatam yoktu, kakao kullandım- 35 g kadar)

Muzlar eziliyor, çikolatalar küçük parçalar haline getiriliyor veya damla çikolata kullanılıyor. Yumurtayı az çırpıp, şekeri, yağı, vanilyayka çırpmaya devam ediyor sonra unu, kabartma tozu, tuzu da ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırıyoruz ve en son çikolata ile muzu ekliyoruz.

Muffin kalıplarımızın yarısını biraz geçecek kadar döküyoruz. 

180 derece, önceden ısıttığımız fırında 20 dakika pişiriyoruz. 


Not: İkea'nın düdük muffin kalıplarını kullanmanızı önermiyorum.

Yorumlar

Popüler Yayınlar